Soldis musikförmedling




OhMyGod



Bandet OhMyGod, bestående av Karin Wannbäck och Charlotte Nordin, har skrivit alla sina texter och melodier på flickrummen hemma i Spånga och Bromma i Stockholm sedan år 2006. När bandet gick vidare till slutaudition i Talang 2011 fick dem ett uppsving och många hörde av sig och ville höra mer av tjejerna, trots kritik från Bert Karlsson.

År 2010 släppte de sin första EP "Elements" efter att ha blivit signade av skivbolaget Standstraight Music och nu i höst släppte de en annorlunda låt med ännu mer countryinfluenser. Den nya låten "Devils & Angels" handlar om alla som anser att de inte kan välja själva om de skall vara en bra eller dålig människa.

Chris Snyder, producent som tidigare haft stora framgångar med bl.a. bandet H.E.A.T, och i år stått bakom tre nomineringar till Hollywood Music Awards, avslutade samarbetet med OhMyGod tillsammans med Hank Williams från Nashville. Hank har jobbat med några av de största artisterna, bl.a. Taylor Swift och Faith Hill. Att han valde att samarbeta med OhMyGod i låten "Devils & Angels" var essentiellt för låtens sound, som känns väldigt ungt och hittigt.

Med låten "Devils & Angels" bidrar OhMyGod med ett nytt, fräscht sound inom den svenska musikvärlden. De vill få Sverige att känna för alternativ countrypop, som är vanligare att höra på andra sidan atlanten.

Bandmedlemmarna är inte bara begåvade musiker utan även förebilder för unga tjejer. Charlotte Nordin har även hand om bloggen www.varalesbisk.nu som tar upp ämnen som berör unga lesbiska. Hon har tidigare blivit intervjuad för några av de största svenska tidskrifterna och har genom bloggen blivit en stor förebild för unga lesbiska tjejer i hela norden.


"Devils & Angels" släpptes den 31 oktober 2011 och bandet är i full gång med att skriva låtar till sitt kommande album.


Kontakta gruppen direkt på Högtidernas.se för att boka denna artist.